• Na 2 bekerwedstrijden (3-2 winst en 3-2 verlies) begon vandaag dan eindelijk de competitie weer. Dat het dit seizoen iedere week een verrassing gaat worden wie er wel en niet mee gaan doen is nu al duidelijk. De RIVM richtlijnen zijn duidelijk maar het betekent wel dat spelers soms op zaterdagochtend verkouden wakker worden en dan wordt het snel zoeken naar invallers. En als het dan de keeper betreft wordt het helemaal lastig. Gelukkig is het op het laatste moment gelukt. Met Owen in de goal en een ander centraal duo achterin begonnen we aan de wedstrijd. Dat was even wennen want na een paar minuten ging de bal, na onzorgvuldig wegwerken achterin, in de goal. Vanaf dat moment stond iedereen op scherp en dan blijkt dat we een leuk team hebben dat hard werkt bij balverlies maar ook goede aanvallen laat zien in balbezit. Al snel scoorden Boaz en Fethawi en gingen we rusten met een 1-2 voorsprong.

    Na de rust ging hun beste speler van CV naar spelverdeler op het middenveld en daar hadden we even geen antwoord op. De tegenstander gaf de ene na de andere steekbal maar gelukkig bleef de schade beperkt tot 1 tegengoal. Na een omzetting op het middenveld en de opoffering van Mauro om de spelverdeler van de tegenpartij te elimineren kregen we weer de overhand. Na een aantal doelpogingen scoorde Donovan de 2-3 en na een verre uittrap van de keeper, die door de tegenstander verkeerd werd ingeschat, maakte Ab beheerst de 2-4. Dan denk je wedstrijd gespeeld maar na een schitterende vrije trap van Wieringermeer werd het 10 minuten voor tijd toch nog 3-4. Na heel veel nuttige, kleine overtredingen vond de scheidsrechter het wel mooi geweest en Mauro moest er 2 minuten af. Gelijktijdig hadden we opeens een aantal spelers die licht geblesseerd waren geraakt in de soms harde duels. Quinten, Ab, Milan, Boaz en Ingmar waren allemaal niet fris meer dus het werd doorbijten en zoveel mogelijk door wisselen. Omdat de kansen die we nog kregen om de wedstrijd te beslissen er niet ingingen bleef het spannend. Gelukkig gaf de scheidsrechter er weinig extra tijd bij waardoor de eerste 3 punten binnen zijn.

    Verdiende overwinning en ik zie iedereen hard werken, positief zijn en in balbezit goed voetballen wat leidt tot veel kansen en doelpunten tot nog toe. 4 goals door 4 verschillende spelers betekent automatisch dat we elkaar de bal gunnen en dat we op veel posities scorend vermogen hebben.

    Sluit ik af met een Cruijffiaanse opmerking die vandaag uitstekend is gelukt : Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander.