• G-voetbal

 • LET OP: SPELERSSTOP.  Nieuwe aanmeldingen komen op een wachtlijst.

  Wij trainen met een jeugdteam van 15 jongens en meiden in de leeftijd van ongeveer 10 t/m 16 jaar. Hierbij kijken wij naar de mentale leeftijd en niet naar de kalenderleeftijd. Er wordt getraind met jeugd met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Kinderen die vanwege een andere beperking niet mee kunnen doen met een regulier voetbalteam maar toch willen trainen en voetballen, kunnen ook deelnemen. Doel van de trainingen is het bewegen, samen sporten en vooral plezier maken. De basis beginselen leren van het voetbal staat voorop bij de training. De training is op dinsdagavond van 19:00 tot 20:00 uur. Contactpersoon voor het G-voetbal is Christa van der Linde. Voor vragen en/of aanmelding van een mogelijke deelnemer stuurt u een e-mail naar Christa. Vermeld hier in uw naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en contactpersoon. Wij nemen dan contact met u op. Kunt u iets betekenen voor het G-voetbal bij JVC? Hiervoor kunt u ook contact opnemen met Christa.

  Christa van der Linde
   gteam.jvc@gmail.com
   tel. 06 50282972

   

  Wat is G-voetbal?

  G-voetbal is voetbal waarin een paar aanpassingen zijn verricht om het spelers met een verstandelijke of lichamelijke beperking mogelijk te maken ook hun partijtje mee te spelen. Daarmee beantwoorden we echter nog niet volledig de vraag: Wat is G-voetbal?G-voetbal is bedoeld voor mensen die vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke beperking belemmerd zijn in hun bewegingsmogelijkheden. G-voetbal is bestemd voorspelers die ten gevolge van hun beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan een reguliere competitie. Het uitgangspunt is dat elke G-voetballer als individu wordt benaderd met zijn of haar specifieke mogelijkheden en beperkingen. Essentieel is eveneens dat de meeste G-voetballers niet alleen lid worden van een club om voetbal te spelen, maar dat de sociale contacten een belangrijkere rol kunnen innemen. Elke G-speler heeft een eigen benaderingswijze en een eigen manier van omgang.(bron: g-voetbal.eu/wat-is-g-voetbal/) 

  Trainingen. 

  De trainingen worden gegeven door Jan van Ewijk, Jeroen Kramer en Kevin Kramer. Begeleiding door Annet Iliohan en Christa van der Linde

  Dag:  Dinsdag
   Tijd:   van 19:00 tot 20:00 uur

   

  Afberichten Via Team App of Christa 

  Kleding 

  Voetbalschoenen met nopjes (of bij droog weer sportschoenen), korte broek, shirt, kousen of trainingspak, scheenbeschermers. Als het buiten kouder wordt is het verplicht te trainen in een trainingspak.

  Pauze

  We nemen bij elke training om 19.30 uur 5 minuten pauze in de kleedkamer. De spelers nemen dan een eigen bidon met water mee om te drinken in de pauze. Heeft u vragen? stuur een mail naar: gteam.jvc@gmail.com