• Beste Leden,

  Ondanks alle eerder genomen maatregelen zijn er helaas wederom nieuwe aanvullende maatregelen nodig om Corona onder controle te krijgen. De nieuwe maatregelen hebben ook veel impact voor JVC. De belangrijkste gevolgen hebben wij hier op een rij gezet:

  Geen publiek meer toegestaan bij trainingen en wedstrijden

  Het is niet toegestaan om tijdens de trainingen te komen kijken. Op het terrein zijn uitsluitend de trainers aanwezig gedurende de trainingsavonden.

  Tijdens wedstrijden is publiek niet toegestaan. Voor de thuisspelende teams betekent dit dat alleen de begeleiders van het team (coach, assistent, vlagger eventueel aanvullende begeleiding) bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn. 

  Voor de uitspelende teams betekent dit dat de ouders die rijden worden gezien als begeleiding en wél bij de wedstrijd aanwezig mogen zijn. Wij benadrukken dat hier wel verstandig en professioneel mee omgegaan moet worden! Dus niet met onnodig veel auto’s naar de uitwedstrijden! Let ook op de website van de tegenstander! De clubs mogen namelijk zelf beperkende regels opstellen en de aantallen ouders beperken. 

  De ouders van de zaalvoetbalteams die moeten rijden voor de thuiswedstrijden die in Den Helder worden gespeeld worden ook gezien als ‘begeleider’. Hier gelden dezelfde regels voor als voor ouders van de uitspelende teams: gebruik je gezond verstand en beperk het aantal chauffeurs zoveel mogelijk.

  Na afloop van elke wedstrijd mogen de spelers en begeleiders niet blijven hangen op het terrein. Verlaat het terrein dus direct na het spelen en eventueel douchen.

  Alle sportkantines zijn gesloten

  Alle kantines zijn gesloten, zowel doordeweeks als in het weekend. Er is dus ook geen mogelijkheid om in de kantine te schuilen voor slecht weer! Op het terras van JVC kan er nu wel worden gescholen onder de veranda en 2 gloednieuwe parasols, maar dan natuurlijk wel op 1,5 meter afstand…. 

  Bij JVC krijgen de coaches en spelers nog wel het gebruikelijke kopje koffie/thee en limonade. De overige begeleiders (zoals de rijdende ouders) zullen geen consumpties worden aangeboden. 

  De kleedkamers en toiletten zijn wel gewoon beschikbaar.

  Overige informatie

  Vanuit JVC volgen wij de voorschriften van de KNVB zoals deze kenbaar worden gemaakt op de website. Wij verwijzen hiervoor dan ook naar deze site voor de meest gestelde vragen: 

  https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

  Mochten er toch nog vragen overblijven, dan kunt u zich wenden tot de begeleider van het team. 

  Laten wij hopen dat de maatregelen na 20 oktober snel weer worden versoepeld. Naast het sporten is voor onze leden ‘plezier’ het belangrijkste om lid te zijn van JVC en dat is nu wel een stukje moeilijker geworden… Zodra er wijzigingen zijn informeren wij jullie hier uiteraard meteen over.

  Bestuur JVC