• Maatschappelijke stage

 • Voor jeugdleden van JVC bestaat de mogelijkheid om een (deel van) de maatschappelijke stage bij JVC te kunnen doen. JVC heeft samen met Scholen Aan Zee naar de mogelijkheden gekeken en we hebben afspraken gemaakt hoe we dit kunnen gaan doen.

  De leerlingen die een maatschappelijke stage gaan doen en lid zijn van JVC moeten de onderstaande stappen uitvoeren:

  1. Je meld je per e-mail aan dat je een stage wil gaan doen bij JVC, contactpersonen zijn Dhr. Jan Wolthuis en Dhr. Pieter Dekker;
  2. De stageovereenkomst moet je samen met JVC invullen, ondertekenen en door de school en ouders laten ondertekenen;
  3. Van de ondertekende stageovereenkomst lever je een kopie in bij JVC;
  4. Je verricht de afgesproken taken / werkzaamheden en JVC noteert de uren die je hebt besteed aan de stage;
  5. Na einde stage stelt JVC een overzicht op van de stage, ondertekent dit en geeft het origineel aan je mee voor school. JVC houdt een kopie van dit formulier.

  Welke werkzaamheden / taken kun je gaan doen?

  Het assisteren bij het gereedmaken van de voetbalvelden t.b.v. wedstrijden op zaterdagen, zondagen en doordeweekse dagen. Op een zaterdag bedragen de werkzaamheden maximaal 4 uren. Op een zondag is de duur afhankelijk van de te spelen wedstrijden maar maximaal 3 uren:

  • Het gereed zetten en verankeren van de doelen;
  • Het bevestigen van de doelnetten op de jeugddoelen;
  • Het plaatsen van de cornervlaggen;
  • Het gereedmaken van de grote doelen;
  • Het hijsen van diverse vlaggen;
  • Het opruimen van losse takken van de velden;
  • Het rondbrengen van limonade / thee in de rust voor de teams in de kleedkamers;
  • Het opruimen van de doelen, netten en vlaggen na gebruik van de velden;
  • Het opruimen / aanvegen van de kleedkamers.

  Optreden als jeugdscheidsrechter bij voetbalwedstrijden tussen JVC jeugdteams en andere jeugdteams:

  • Het voorbereiden van de wedstrijd; het leiden van de pupillen / junioren wedstrijd; het nemen van strafschoppen bij de F en E voetbalteams; het doorgeven van de eindstand en eventuele bijzonderheden. De wijdstrijden duren afhankelijk van de teams maximaal 1 uur. In totaal ben je 1 1⁄2 uur per wedstrijd bezig.

  Het assisteren bij voetbal clinics en of interne toernooien:

  • Het meehelpen bij de voorbereiding van het toernooi (velden gereedmaken, kantine en wedstrijdsecretariaat gereedmaken, kleedkamers gereedmaken); het gereedmaken van het sportterrein (hijsen vlaggen, plaatsen afvalbakken e.d.); het assisteren bij de wedstrijdorganisatie (uitslagen verzamelen, drinken e.d. uitdelen aan teams, terrein opruimen); het meehelpen bij diverse activiteiten tijdens het toernooi (bijvoorbeeld penalty schieten e.d.); het meehelpen bij prijsuitreikingen; het meehelpen bij het opruimen bij afloop van het toernooi van de velden, kleedkamers en terrein (vuilnisbakken legen, paden aanvegen e.d.). Toernooien kunnen een 1⁄2 dagdeel duren (werkzaamheden maximaal 5 uren) of ene gehele dag (werkzaamheden maximaal 8 uren).

  Het assisteren van een jeugdtrainer bij het geven van teamtrainingen:

  • Het meehelpen bij de voorbereiding van een training (gereed zetten van de materialen en kleding en terrein indelen); het meehelpen bij uitvoering van de diverse trainingsoefeningen; het opruimen van de gebruikte materialen en kleding na afloop van de training. De werkzaamheden duren maximaal 2 uren per training, deze vinden plaats van maandag t/m donderdag.

  Het assisteren in de kantine keuken:

  Het meehelpen bij maken van snoepzakjes; het meehelpen bij het maken van broodjes, warme hapjes e.d.; het opruimen van de keuken; het bijvullen van de koelkasten met (niet alcoholische) drankjes, flesjes e.d.; het bijvullen van de dagvoorraad met snoep en chips e.d.; het afwassen van kop en schotels en gebruikt keukengerei; het opruimen van afvalbakken in de kantine en keuken.

  De werkzaamheden bedragen per dagdeel (ochtend of middag) maximaal 4 uren. Als je geïnteresseerd bent in de mogelijkheden van een maatschappelijke stage bij JVC of je hebt vragen kun je contact opnemen met de onderstaande contactpersonen:

  Dhr. Jan Wolthuis - jhwolthuis@quicknet.nl

  Dhr. Pieter Dekker - linpie@ziggo.nl